Міський семінар з англійської мови

2016-12-08

В контексті оголошення 2016 року роком англійської мови 8 грудня методкабінетом управління освіти було організовано та проведено міський семінар у дошкільному навчальному закладі №2 “Іскорка” за темою «Реалізація складових Базового компонента дошкільної освіти через освітню лінію «Іноземна мова»». Семінар складався з двох частин: теоретичної та практичної.

Відкрила роботу семінару Мозгова Тетяна Іванівна, звернувши увагу на актуальність проблеми та важливість саме етапу дошкільного дитинства у формуванні іншомовних компетенцій.

Завідувач ДНЗ Казаріна Л.В., користуючись відеорепортажем ТРК “Акцент” презентувала англомовну групу “The Bell” - розповіла про досягнення дітей і фахівців, які працюють у цій групі.

Вихователь-методист Макаренко О.О. поділилася з присутніми досвідом роботи щодо створення білінгвального освітнього простору у ДНЗ.

Теоретичні аспекти програми Т. Шкваріної “Англійська мова для дітей дошкільного віку” розкрила вихователь з правом викладання англійської мови, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Hello, English” Цимбаліст М.М. Вона також надала можливість учасникам семінару переглянути відеофільм з досвіду роботи з дітьми.

Психологічні основи навчання англійської мови детально висвітлила у своєму виступі практичний психолог закладу Нагорна С.А. Вона націлила присутніх на використання у практичній роботі з дітьми мотивації та ігрових методів і прийомів. Презентувала власну мультимедійну гру у програмі “Pawer Point”, яку можливо використовувати у роботі з дітьми.

Вчитель - логопед Охременко Т.В. зупинилася на лінгвістичних основах навчання дітей іноземної мови. Доступно розповіла про різницю звуковимови різних фонем у двох мовних системах. Унаочнила свій виступ авторськими іграми.

У практичній частині учасники семінару переглянули заняття з англійської мови “SEASONS and WEATHER” з циклу «Пори року і погода», з використанням інтерактивних методів та ІКТ, яке підготувала і провела вихователь з правом викладання англійської мови ШДНЗ №2 Цимбаліст М.М. Також вона організувала для присутніх на семінарі фахову майстерню “Метод асоціативних рухів”, в ході якої учасники семінару вивчили англійською мовою вірш Стівенсона “Дощ”

Презентацію авторських комп'ютерних ігор та посібників для навчання дітей дошкільного віку англійської мови підготували для присутніх Малишок Н.О., Соломко О.П., Цимбаліст М.М.

Закінчилася практична частина семінару яскравою музичною розвагою «Весела подорож до Англії», підготовленою вихованцями та вихователями англомовної групи, за авторським сценарієм і постановкою музичних керівників закладу. Вихованці продемонстрували вміння читати вірші і співати пісні англійською, танцювати українські і англійські народні танці, запросилиприсутніх до спільної гри.

За думкою учасників, мета семінару: підвищити рівень професійної компетентності з теми «Реалізація складових Базового компонента дошкільної освіти через освітню лінію «Іноземна мова»; ознайомити учасників семінару з досвідом роботи ДНЗ № 2 «Іскорка» з проблеми навчання дітей дошкільного віку англійської мови; спрямувати діяльність дошкільних навчальних закладів на створення англомовного середовища для дітей дошкільного віку - була стовідсотково досягнута.

Матеріали семінару розміщено на гугл-диску

.

Кол-во просмотров: 268

Комментарии