• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація щодо публікацій з інноваційної діяльності комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 «Іскорка» Шосткинської міської ради Сумської області за 2019 рік

Інформація щодо публікацій з інноваційної діяльності комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 «Іскорка» Шосткинської міської ради Сумської області за 2019 рік

2020-02-18

1. Бадрак С.П. Намисто для Сороки - білобоки: заняття. Всеосвіта 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/konspekt-integrovanogo-zanatta-na-temu-namisto-dla-soroki-biloboki-177941.html.

Анотація. Публікація містить розробку конспекту комплексного заняття для дітей молодшого дошкільного віку. Пріоритет надається ознайомленню дітей з птахами, а також навчанню дітеймалюватинетрадиційною технікою малювання патичком. Матеріал буде корисним вихователям ЗДО.

2. Бадрак С.П. На допомогу зайчику-побігайчику: заняття. Всеосвіта 2019.URL: https://vseosvita.ua/library/konspekt-zanatta-na-temu-na-dopomogu-zajciku-pobigajciku-177926.html.

Анотація. Заняття познайомить дітей з казковими героями: зайчико - побігайчиком, мишкою - шкряботушкою, жабкою – скрекотушкою, навчить встановлювати асоціативні зв’язки між предметами. Використано схеми - символи (друдли) тварин. Побудовано на використанні елементів ейдетики. Матеріал буде корисним вихователям ЗДО.

3. Бадрак С.П. Про дитину дбай, її права оберігай: заняття. Всеосвіта. 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/pro-ditinu-dbaj-ii-prava-oberigaj-114567.html.

Анотація. Заняття, на прикладі ситуацій, які трапились з казковими персонажами розширює знання дітей про їх права, що відображені у "Конвенції про права дитини." Матеріал буде корисним для вихователів ЗДО та вчителів початкової школи.

4. Бадрак С.П. До меню Оленки святкові страви приготуємо раденько: заняття. Всеосвіта. 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/konspekt-integrovanogo-zanatta-na-temu-do-menu-olenki-svatkovi-stravi-prigotuemo-radenko-114555.html.

Анотація: конспект комплексного заняття патріотичного спрямування для дітей старшого дошкільного віку з пріоритетом предметно-практичної діяльності та народознавства. Матеріал буде корисним для вихователів ЗДО.

5. Веремієнко С.А. Подорож в країну знань: сценарій. БВДС. 2019. №3. С. 75-79.

Анотація: сценарій бінарного випускного свята для дітей старшої групи з вивченням англійської мови. Пріоритет надається освітнім завданням за двома розділами програми «Дитина» для дітей старшого дошкільного віку: «Музика», «Англійська мова». Матеріал буде корисним для вихователів ЗДО, музичних керівників, вчителів перших класів, керівників гуртків та вчителів з англійської мови.

6. Задорожна Л. В. Малюки на прогулянці: заняття. БВДС. 2019. № 5. С.93-95.

Анотація. Конспект інтегрованого заняття для дітей раннього віку еколого - економічного спрямування. Заняття формує екологічну свідомість та природо-доцільну поведінку, елементарні навички економного підходу до природних ресурсів та бажання застосовувати в реальному житті. Заняття для вихователів дитячого садка та студентам, які навчаються за спеціальністю «Дошкільна освіта».

7. Задорожна Л. В. Осінній пейзаж: заняття. Всеосвіта. 2019.

URL: https://vseosvita.ua/library/zanatta-osinnij-pejzaz-obrivna-aplikacia-177747.html.

Анотація. Конспект заняття художньо-продуктивної діяльності для дітей старшого віку. Заняття систематизує уявлення дітей про ознаки осені; ознайомити з технікою зображення – обривна аплікація; вчить створювати осінній пейзаж за допомогою клаптиків кольорового паперу; формує інтерес до мистецтва, спостережливості, творчої фантазії; розвиває творче мислення, мовленнєву активність, комунікативні навички, увагу, пам'ять, допитливість, уяву, дрібну моторику кистей рук; виховує дбайливе ставлення до природи рідного краю. Заняття для вихователів дитячого садка, керівників гурткової роботи та студентам, які навчаються за спеціальністю «Дошкільна освіта».

8. Задорожна Л. В. Фантазія з листя: заняття. Всеосвіта. 2019.

URL: https://vseosvita.ua/library/zanatta-fantazia-z-lista-177789.html.

Анотація. Конспект заняття художньо-продуктивної діяльності для дітей старшого віку. Заняття вчить викладати композицію з природного матеріалу на основі спостережень за природою; формує вміння орієнтуватися на аркуші паперу, інтерес до мистецтва, спостережливість, творчу фантазію, розвиває творче мислення, мовленнєву активність, увагу, пам'ять, допитливість, уяву, дрібну моторику кистей рук, виховує дбайливе ставлення до природи. . Заняття для вихователів дитячого садка, керівників гурткової роботи та студентам, які навчаються за спеціальністю «Дошкільна освіта».

9. Задорожна Л. В. Батьки для курчатка. заняття. Всеосвіта. 2019.

URL: https://vseosvita.ua/library/zanatta-batki-dla-kurcatka-177755.html.

Анотація. Конспект заняття художньо-продуктивної діяльності для дітей старшого віку. Заняття систематизує уявлення дітей про домашніх птахів, місцях їх проживання; показує дітям можливість створення фігурок свійських птахів шляхом використання яєчної шкарлупи та кольорового паперу; розвиває творче мислення, мовленнєву активність, комунікативні навички, увагу, пам'ять, допитливість, уяву, дрібну моторику кистей рук; виховує добре ставлення до пташок. . Заняття для вихователів дитячого садка, керівників гурткової роботи та студентам, які навчаються за спеціальністю «Дошкільна освіта».

10. Задорожна Л.В. Ходить гарбуз по городу. Презентація. Всеосвіта. 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/prezentacia-hodit-garbuz-po-gorodu-ovoci-174656.html.

Анотація. Презентація для використання на заняттях в дитячих садках. Поглиблює знання про овочі, тобто рослини, які ростуть на городі; назви видів овочів, навчає порівнювати їх за формою, кольором; давати уявлення про те, що необхідно для росту рослин; розвиває логічне мислення, правильне вживання узагальнюючих слів; учити відгадувати загадки, слухати запитання, відповідати на запитання, правильно добирати прикметники, утворювати їх від іменників; активізувати мовлення дітей, пам’ять, мислення.

11. Качан Н.С. Природа – наш друг: конспект інтегрованого заняття з пріоритетом екологічних завдань для дітей середнього віку 2019. №5. БВДС. С. 38-40.

Анотація. Заняття збагачує уявлення про залежність природи від діяльності та ставлення до неї людини; розширює та систематизує знання про природу; закріплює знання дітей про ліс, його мешканців, правила поведінки в природі; виховує шанобливе ставлення до всіх виявів життя.

12. Коломеєць О.В. У пошуках хатинки: заняття. БВДС. 2019. № 5. С. 110-112.

Анотація. Конспект містить виклад структурно-логічної схеми заняття, яка надає можливість поглибити знання дітей про життя диких тварин і птахів взимку. Виховує інтерес до пізніння природи та екологічно-доцільну поведінку у довкіллі.

13. Коломеєць О. В. Осінні пригоди павучка: заняття. БВДС. 2019. № 5. С. 68-70

Анотація. План-конспект заняття буде корисним вихователям дошкільного закладу під час проведення занять з ознайомленя з осінню. В ньому уточнюєтбся характерні ознаки осені. Зміни, які відбуваютбся у природі восени. Діти знайомляться з роавилами екологічно-доцільної поведінки у лісі. Виховується інтерес до пізнання довкілля, любов до природи.

14. Охременко Т.В. Де є повітря – там і життя: заняття. Логопед. 2019. № 2. С.7-10.

Анотація. Публікація містить конспект логопедичного заняття екологічного спрямування, що включає різні види логопедичних завдань: з розвитку мовного дихання, голосу, фонематичного слуху; містить лексико-граматичні та логоритмічні вправи. За допомогою доступних дослідів з дітьми закріплюються та уточнюються знання про властивості повітря.

15. Соломко О.П. Хто, хто в теремочку живе: заняття. Дошкільна освіта. 2019. URL: https://naurok.com.ua/konspekt-zanyattya-hto-hto-v-teremochku-zhive-132473.html.

Анотація. Інтегроване заняття мовленнєвого спрямування з використанням інноваційних та мультимедійних технологій для дітей середнього дошкільного віку.

16. Троц І.В. Дорожній рух. Транспорт: заняття. Всеосвіта. 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/konspekt-zanatta-dla-starsoi-grupi-na-temu-doroznij-ruh-transport-109448.html.

Анотація. Конспект познайомить дітей з транспортом, дорожнім рухом, узагальнить знання про світлофор, дорожні знаки та їх призначення, закріпить знання номерів надзвичайних служб. Також метою є узагальнити знання про частини транспорту, його користь та шкоду. Вона буде корисна вихователям ОДЗ.

17. Троц І.В. Осінніми стежками: заняття. Всеосвіта. 2019. URL: https://vseosvita.ua/library/konspect-integrovanogo-zanatta-dla-starsoi-grupi-na-temu-osinimi-stezkami-109449.html.

Анотація. Заняття допоможе вихователям удосконалити знання про плоди та насіння дерев, виявити з якого дерева, що можна виготовити, про будову дерева; удосконалити знання про правила поведінки в лісі.

18. Троц І.В. Педагогічні умови використання мультимедійних технологій: виступ до засідання творчої групи вихователів іноземних мов. Всеосвіта. 2019. URL:https//vseosvita.ua/library/vistup-do-zasidanna-tvorcoi-grupi-vihovateliv-inozemnih-mov-na-temu-pedagogichni-vmovi-vikoristanna-multimtdijnuh-tehnologij-109452.html.

Анотація. Виступ буде корисним керівникам гуртків, вихователям дитячого садка, бо тут представлені умови впровадження інформаційних технологій на заняттях з англійської мови в дитячому садку.

19. Троц І.В. Навіщо потрібні гроші: заняття. Всеосвіта. 2019. URL:https//vseosvita.ua/library/zanatta-dla-starsoi-grupi-naviso-potribni-grosi-182172.html.

Анотація. Заняття допоможе розширити уявлення дітей про гроші, їх цінність, можливості використання; узагальнити знання дітей про те, що раніше люди обмінювалися товарами, проте, це було незручно, тому придумали гроші; формувати поняття про закінченість грошей та обмеженість можливостей придбання товарів; ознайомити з українськими грошима. Буде корисним вихователям ЗДО.

20. Троц І.В. Екологія в картинках: заняття. БВДС. 2019. №5. С.61-63.

Анотація. Комплексне заняття з пріоритетом екологічних завдань спрямоване на формування у дітей старшого дошкільного віку природодоцільної поведінки. Рекомендовано вихователям ЗДО.

21. Троц І.В. Пізнаємо світ з казкою «Вовк і семеро козенят»: БВДС. 2019. №7. С.13-14.

Анотація. Конспект комплексного заняття з пріоритетом пізнавальних і мовленнєвих завдань. Рекомендовано вихователям ЗДО.

22. Цимбаліст М.М. Hedgehog Fuff likes nature (Їжак Фуф любить природу): заняття. Всеосвіта. 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-hedgehog-fuff-likes-nature-izak-fuf-lubit-prirodu-135065.html

Анотація. Конспект заняття допоможе активізувати використання лексичного матеріалу за темами «Summer» (Літо), «Seasons» (Пори року), «Nature» (Природа), «Numbers» (Числівники), «Colors» (Кольори), множина та однина іменників, закріпити вивчені вірші використовуючи асоціативні рухи.

23. Цимбаліст М.М. I count from 1 to 10 with Kosolapchik! Я рахую від 1 до 10 з Косолапчиком: заняття. Всеосвіта. 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-i-count-from-1-to-10-with-kosolapchik-a-rahuu-vid-1-do-10-z-kosolapcikom-133793.html

Анотація. Конспект заняття допоможе ознайомити дітей з цифрами з 1 до 10, навчити розрізняти їх. розвивати навички усного мовлення, кругозір дітей, здогадку дітей. виховувати інтерес та повагу до англійської мови, ввічливість, наполегливість.

24. Цимбаліст М.М. Kosolapchik and friends! Косолапчик та друзі: заняття. Всеосвіта. 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-kosolapchik-and-friends-kosolapcik-ta-druzi-133789.html

Анотація. Конспект заняття допоможе навчати монологічного й діалогічного мовлення дітей, закріпити літери англійського алфавіту, ознайомлення з дієсловами towalk, tosit, toeat, toread, towatch, використання асоціативних рухів , розвивати навички усного мовлення, кругозір дітей, комунікативні здібності, розвиток уміння самостійно оцінювати свою діяльність і діяльність друзів, пам`ять і швидку реакцію та здогадку дітей.

25. Цимбаліст М. М. First meeting with Kosolapchik! Перша зустріч з Косолапчиком: заняття. Всеосвіта 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-first-meeting-with-kosolapchik-persa-zustric-z-kosolapcikom-133788.html

Анотація. Конспект заняття допоможе формувати мотивацію до вивчення англійської мови, розвивати мовленнєву реакцію, логічне мислення, комунікативні навички, пам'ять, увагу, сприйняття англійських пісень, формувати вміння будувати діалог; розширювати філологічний кругозір дітей, повторити слова за темами «Greeting» (Вітання), «Кольори»(Colours), закріпити вивчені вірші, вчити відповідати повним реченням, удосконалювати вміння ходити по колу, виконувати рухи за текстом пісні.

26. Цимбаліст М.М. Let`s play with Kosolapchik. Пограємо з Косолапчиком: заняття. Всеосвіта. 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-lets-play-with-kosolapchik-pograemo-z-kosolapcikom-133782.html

Анотація. Конспект заняття допоможе навчити дітей вірно висловлюватись по темі «My toys» (Мої іграшки), узагальнити знання дітей з тем «Colors» (Кольори), Toys (Іграшки) , «Numbers» (Числівники), розвивати увагу і пам’ять, вміння діалогічного мовлення, виховувати культуру спілкування, взаємоповагу, інтерес до англійської мові.

27. Цимбаліст М.М. Summer day with Olaf». Літній день з Олафом: заняття. Всеосвіта. 2019. https://vseosvita.ua/library/zanatta-z-anglijskoi-movi-na-temu-summer-day-with-olaf-litnij-den-z-olafom-133084.html

Анотація. Конспект заняття допоможе активізувати використання лексичного матеріалу за темами «Summer» (Літо), «Seasons» (Пори року), «Numbers» (Числівники), «Colors» (Кольори), множина та однина іменників, закріпити вивчені вірші використовуючи асоціативні рухи. Веселий герой урізноманітнить виконання ігрових завдань.

28. Цимбаліст М.М. Peppa`s balloons! Кульки Пеппи: заняття. На Урок. 2019. https://naurok.com.ua/zanyattya-z-angliysko-movi-na-temu-peppa-s-balloons-kulki-peppi-111493.html

Анотація. Конспект заняття допоможе формувати мотивацію до вивчення англійської мови, розвивати мовленнєву реакцію, логічне мислення, комунікативні навички, пам'ять, увагу, сприйняття англійських пісень.

29. Цимбаліст М.М. All my friends: презентація. 2019. https://naurok.com.ua/prezentaciya-na-temu-all-my-friends-111390.html

Анотація. Презентація-ознайомленняздієсловами to walk, to sit, to eat, to read, to watch.

30. Цимбаліст М.М., Веремієнко С.А. Подорож у країну знань: творчий доробок (сценарій білінгвального випускного свята). Бібліотечка вихователя дитячого садка. 2019. №3. С.75-79.

Анотація. Кінець навчального року завжди свято, а з веселими героями і англійською мовою ще яскравіше.

31. Цимбаліст М. М. Summer adventure with Tito. Літні пригоди з Тіто: заняття. Палітра педагога. 2019. №3. С.24-26.

Анотація. Веселі літні пригоди з Тіто допоможуть легко оволодіти лексикою, розмальовка мапи різними кольорами буде незабутньою.

Кiлькiсть переглядiв: 201

Коментарi