Тиждень безпеки у "Іскорці"

2018-11-23

/Files/images/IMG_2408-COLLAGE.jpg

У ШДЗО № 2 «Іскорка» з 19.11.18р до 23.11.18р. був проведений Тиждень безпеки.

Мета тижня: формувати навички безпечної поведінки у малят закладу, закріпити знання з питань безпеки у природі, пожежної безпеки та правил поводження під час надзвичайних ситуаціях у робітників закладу.

У рамках Тижня було проведено різноманітні виховні заходи:

Педагогами закладу організовано і проведено:

1) Дидактичні ігри: «Що зайве», визначення найпростіших приладів для пожежогасіння – для дітей молодшого віку; дидактична гра «На що це схоже?»: відгадування предметів, призначених для пожежогасіння після словесного опису – для дітей середньої групи. «Побудуй ланцюжок», гра-змагання «Юні пожежники», гра-тренінг «Правила дорожнього руху»: удосконалення навичок першої медичної самодопомоги – для дітей старшої групи.

2) Читання художніх творів: «Пожежна машина», М.Кілько «Наш номер 101», В.Гринько «Безпека дітей», В.Сольченко «Казка про пожежу», «Кицин дім», Л.Яковенко «Маленькі пустуни», Б.Житкова «Пожежа на морі», С.Я.Маршака «Оповідання про невідомого героя», або Г.Коломійця «Козенята і вогонь».

3) Моделювання ситуації «Заллємо вогонь водою», «Засиплемо вогонь піском», «Врятуємо ляльку», «Пожежа в сусідній квартирі, твої дії», «Зіб’ємо вогонь килимком», «Дії під час виникнення пожежі».

4) Екскурсії до куточка безпеки старшої групи «Усе про вогонь», до стенду первинних засобів пожежогасіння, ознайомлення з призначенням на пожежі відра, лопати, багра. Екскурсі на тему: «Вогонь – це тепло і затишно, вогонь – це боляче й страшно» до куточку безпеки і порівняння можливостей вогню.

5) Перегляд мультфільмів з безпеки життєдіяльності: «Уроки тітоньки Сови», «Пожежна безпека», «Кицин дім», «Діти і вогонь» та проведення бесіди за результатами їх змісту.

6) Викладання казок на фланелеграфі та розглядання плакатів «Дітям про вогонь».

7) 22.11.18року організовано тренувальну евакуацію другого поверху: 2 класи та 5 груп з приміщень групових кімнат, класів, музичної та спортивної зали.

8) Творче конструювання і самостійна художня діяльність.

9) С/р гра «Ми пожежні».

10) Заняття із зображувальної діяльності, конструювання, ознайомлення з

навколишнім світом на тему «Транспорт спецпризначення».

11) Проведення інтегрованих занять: «Пам’ятайте всі малята, з вогнем жартувати не варто», «Вогонь друг і ворог».

12) Проведена консультація для батьків «Правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів».

13) З педагогами закладу проведено тематичне інформування «МНС застерігає» через оновлений наочний матеріал стенду безпеки.

Підсумки проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дітей будуть обговорені у грудні місяці 2018 року на нараді при завідувачеві.

Кiлькiсть переглядiв: 307

Коментарi