• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо переможців міського етапу виставки-огляду дидактичних посібників - 2016

Вітаємо переможців міського етапу виставки-огляду дидактичних посібників - 2016

2016-11-21

/Files/images/наташа мал.jpg

/Files/images/DSCN1401_cr.jpgвихователь логопедичної групи

На виконання наказу управління освіти Шосткинської міської ради від 31.10.2016 року № 212-ОД «Про проведення виставки дидактичних ігор у дошкільних навчальних закладах у 2016 році» у міській виставці дидактичних ігор у номінації «Дидактичні ігри» взяло участь 30 педагогічних працівників 13 дошкільних навчальних закладів та 2 навчально-виховних комплексів:ШНВК:ЗОШ №№6,9-ДНЗ (100 %), у номінації «Мультимедійні дидактичні ігри» - 7 педагогічних працівників із 7 дошкільних навчальних закладів (45 %).

Відповідно до Положення про проведення виставки 17 листопада учасники представили на розгляд журі пояснювальні записки до дидактичних ігор та провели презентацію експонатів. Підведення підсумків виставки проводилося за номінаціями: «Дидактичні ігри» та «Мультимедійні дидактичні ігри».

Експонати, які були представлені на виставку, відповідали Положенню та критеріям оцінювання.

Слід відзначити систему роботи адміністрації дошкільних навчальних закладів №№ 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10 (Казаріна Л.В., Чечун Т.А., Бурнатна О.М., Пастушенко Г.В., Упірова А.В., Осадча М.А., Пирогова А.М.) та НВК № 9 (Федорченко О.П.) щодо залучення педагогів до участі в конкурсі, створення результативних та ефективних дидактичних ігор, які підвищують якість навчальної діяльності. Заслуговують на увагу сучасні підходи адміністрації дошкільних закладів № 2, 6, 8 (Казаріна Л.В., Ерко О.П., Упірова А.В.) щодо організації роботи зі створення дидактичних ігор з використанням мультимедійних технологій. Порівняльний аналіз результатів виставки 2015 та 2016 років свідчить про зростання кількості ігор з використанням мультимедійних технологій (2015 рік - 2 гри, 2016 рік – 7 ігор), але в цілому якість цих ігор потребує удосконалення.

На підставі рішення журі міської виставки дидактичних ігор начальником управління освіти Сергейко Н.О. було наказано:

1. Визнати переможцями міської виставки дидактичних ігор та нагородити грамотами управління освіти Шосткинської міської ради:

- у номінації «Мультимедійна дидактична гра»

Соломко Олену Петрівну, вихователя ДНЗ № 2 «Іскорка», - ІІ місце;

- у номінації «Дидактична гра»

Малишок Наталію Олександрівну, вихователя ДНЗ № 2 «Іскорка», - І місце;

2. Оголосити подяку учасникам виставки дидактичних ігор за активну участь у виставці:

Цимбаліст Марині Миколаївні, вихователю ДНЗ № 2, Соломко О.П., вихователю ДНЗ № 2,

3. Оголосити подяку адміністрації дошкільного навчального закладу №2, Казаріній Л.В., за сприяння діяльності педагогів, яка орієнтована на особисту й творчу самореалізацію, роботу зі створення дидактичних ігор з використанням мультимедійних технологій.

Вітаємо переможців!

Пояснювальна записка до гри

1.Гру виготовила вихователь Малишок Наталія Олександрівна Шосткинського дошкільного навчального закладу ясла-садок №2 «Іскорка» Шосткинської міської ради Сумської області.

2.Назва гри: Настільна мовленнева дидактична гра «Shoping list»

3.Освітня лінія «Іноземна мова»

4.Гра розрахована для дітей середнього та старшого дошкільного віку

(4-6 років)

5.Метою є закріпити знання дітей англійських слів з тем «Овочі і Фрукти», «Продукти харчування»; розвивати пам'ять, зв’язне мовлення, увагу; виховувати дружні стосунки, взаємодопомогу, працелюбність, цікавість до нової мови

6.Кількість гравців: одночасно можуть грати шість дітей на дві різні теми по троє

7.Обладнання:

6 ігрових тачок на яких є 8 місць для продуктів

6 прайс листів з переліком продуктів (3листи -з теми продукти харчування,3листи -з теми фрукти і овочі),

48 ігрових фішок з зображеннями (24 шт.-зображення продуктів харчування, 24шт.-зображення фруктів та овочей)

8.Зміст гри: кожна дитина отримує 1 ігрову тачку та 1 прайс лист з переліком продуктів. Фішки повернені тлом до гори, діти по черзі обирають одну фішку із зображенням, називають англійською мовою продукт. Якщо він є у переліку його прайс листа, то кладуть фішку на продуктову тачку; якщо ні, то кладуть на місце до гори тлом. Виграє той гравець, який першим заповнить свою тачку.

9.Методичні рекомендації: перед початком гри повторити слова з тем фрукти та овочі, продукти харчування. Фішки перегорнути до гори тлом, роздати кожній дитині по оному прайс листу та одній ігровій тачці.

/Files/images/IMG_20161111_114303.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi